MusicaJuridica opent nieuwe vestiging Keizersgracht Amsterdam

Nieuwe kantoorlocatie midden in onze hoofdstad

MusicaJuridica BV opent een nieuw vestigings- en bezoekadres aan de Keizersgracht 391a, misschien wel één van de mooiste plekken in het centrum van Amsterdam. En we hebben goede koffie... Vanaf 1 juli 2018 kunt u hier terecht voor juridische intakes, inhoudelijk overleg, contractonderhandelingen binnen de muziekindustrie, het oprichten van bedrijven, screening van overeenkomsten, internationaal uitrollen van uw platform en meer. Bezoek op afspraak – gebruik het contactformulier.

MusicaJuridica opent nieuwe vestiging aan Keizersgracht in Amsterdam

MusicaJuridica opent nieuwe vestiging aan Keizersgracht in Amsterdam

 

Representatief bezoekadres in de Amsterdamse Grachtengordel

De Keizersgracht kenmerkt zich door luxe kantoorpanden en appartementencomplexen. Het statige grachtenpand is gelegen te midden van de levendigheid en creativiteit van de 9 straatjes, om de hoek van de Leidsegracht, het Spui en de Leidsestraat.

 

Fysieke aanwezigheid is een absolute must

Mr. Mauritz Kop over de nieuwe vestiging: ‘het betreft een geweldig representatieve kantoorruimte op een fantastische locatie midden in onze hoofdstad, die bovendien zeer goed bereikbaar is. In de nabijheid van tal van internationaal opererende financiële en creatieve bedrijven, uitgeverijen en culturele instellingen: precies onze doelgroep. Fysieke aanwezigheid bij het onderhouden van contacten met onze cliënten en zakenpartners is een absolute must. Deze vestiging, met de uitstraling en allure van de Keizersgracht maakt dat mogelijk.

Representatief bezoekadres MuziekenRecht.nl in de Amsterdamse Grachtengordel.

Representatief bezoekadres MuziekenRecht.nl in de Amsterdamse Grachtengordel.

 

Artificial intelligence (AI), Robotica en Ethereum platforms

Ook zitten we graag bovenop de nieuwste technologische ontwikkelingen, waaronder Artificial intelligence (AI), Robotica en Ethereum platforms. Hierdoor kunnen we proactief zijn in onze dienstverlening richting innovatieve startups en scaleups. Met deze tweede locatie aan de Grachtengordel zitten we nog dichter bij het vuur.

 

Terug naar onze roots

Voor mij betekent dit een terugkeer naar mijn roots. Mijn moeder is opgegroeid aan de Herengracht en ging naar het Montessori Lyceum Amsterdam. Ik speelde vroeger bes-klarinet in het Prinsengrachtensemble met mijn oom, die rechter was, op piano. Nu zitten wij aan de Keizersgracht.’

Met veel plezier geven wij lezingen, gastcolleges, juridische workshops en postacademisch onderwijs.

Met veel plezier geven wij lezingen, gastcolleges, juridische workshops en postacademisch onderwijs.

 

Rechtskundig adviesbureau voor de muziekindustrie

MusicaJuridica is hèt rechtskundig adviesbureau voor de muziekindustrie, met vestigingen in Amsterdam en Herten. Wij zijn een BV die bestaat uit 3 bedrijfstakken: MuziekenRecht.nl, JuridischAdviesVoorBedrijven.nl en MusicaJuridica.nl.

 

Bedrijvendesk, muziekrecht en internationaal zakendoen aan de Keizersgracht

Onze juridische dienstverlening bestaat uit een bedrijvendesk (voor juridisch advies aan bedrijven, waaronder tech en music startups, online platforms, MKB en multinationals), muziekrecht en intellectueel eigendom (auteursrechten, naburige rechten, mediarecht, entertainmentrecht) en uit een onderdeel dat zich bezighoudt met Europees en internationaal recht. Wij zijn juristen met een focus op proactive lawyering en bedrijfsstrategie. Denk aan contracten opstellen, bedrijven oprichten en zaken juridisch dichttimmeren.

MusicaJuridica is hèt rechtskundig adviesbureau voor de muziekindustrie.

MusicaJuridica is hèt rechtskundig adviesbureau voor de muziekindustrie.

 

Klantenkring

Onze klantenkring in binnen en buitenland bestaat uit online muziekplatforms, DJ’s, platenlabels, publishers en artiesten. Maar wij vertegenwoordigen ook managers, boekingskantoren, klassieke muzikanten, orkesten, festivals, bedrijven uit de food & feed industrie, dirigenten en internationaal opererende bladmuziekuitgeverijen. Onze legal consultancy bestaat dan uit het opstellen van een 360 graden deal of het oprichten van een platenlabel of het lanceren van een muziekapp.

 

Bedrijfsstrategie, legal terms, muziekcontracten en algemene voorwaarden

Onze rol bestaat concreet uit het in orde maken van muziekcontracten, internationale licentieverlening en legal terms oftewel algemene voorwaarden. Zoals het opstellen van producercontracten voor Nederlandse en buitenlandse DJ's en artiestencontracten voor de hip hop en dance-scene. Ook fungeren we als sparring partner. Startups zoals online platforms, video on demand diensten en platenlabels begeleiden we bij de bedrijfsstrategie, de licenties en maximalisatie van hun IE-rechten portfolio.

Intellectueel eigendomsrecht betekent anticiperen op technologische ontwikkelingen zoals AI, Robotica en Ethereum platforms.

Intellectueel eigendomsrecht betekent anticiperen op technologische ontwikkelingen zoals AI, Robotica en Ethereum platforms.

 

Anticiperen op technologische ontwikkelingen

Juristen van MusicaJuridica vinden het uitdagend om te anticiperen op technologische ontwikkelingen. Neem blockchain. Een smart contract is een stukje software dat werkt als een juridisch bindende overeenkomst. Deze vorm van blockchaintechnologie is geschikt voor het registreren van eigendomsrechten op muziekwerken door collectieve rechtenorganisaties, of de rechthebbenden zelf. Of voor ticketverkoop bij concerten. Fraude wordt daardoor veel moeilijker.

 

Lezingen, gastcolleges, juridische workshops en postdoctoraal onderwijs

Ook ontplooien wij onderwijsactiviteiten op een aantal conservatoria en universiteiten. Denk aan lezingen, gastcolleges en postacademisch onderwijs ihkv de permanente opleiding voor de advocatuur.

Daarnaast geven wij inhouse workshops bij bedrijven, over algemene voorwaarden, auteursrechten en contractonderhandelingen. Zoals een interactieve juridische training over internationaal zakendoen en intellectueel eigendom. Daar krijgen we altijd enthousiaste reacties op.

Juridisch advies voor de muziekindustrie Keizersgracht 391 Amsterdam MusicaJuridica.jpg

 

Media, interviews

Omdat wij goed vindbaar zijn op internet, worden we zeer geregeld door media benaderd voor radio interviews en de geschreven pers. Inmiddels gebeurt dat zo vaak dat we hier een tamelijk strak mediabeleid op hebben ontwikkeld, dat op de website staat. Dat werkt heel goed.

 

Alles onder 1 dak

Bij ons vindt u dus alles onder 1 dak. Bij de oprichting van de webwinkel voor merchandise van een platenlabel krijgt men namelijk al gauw te maken met zowel bedrijfsrecht, arbeidscontracten, merknaamregistratie als algemene voorwaarden, consumentenrecht en privacywetgeving. Door de 3 bedrijfstakken kunnen wij full service bieden.

  • Bezoek op afspraak Kantoor Amsterdam - bel ons op 020 261 4898.

  • Bezoek op afspraak Kantoor Herten - bel ons op 0475 212 786.

Of stuur een email via deze link. We horen graag van u, de koffie staat klaar!